СЛОБОДАН УНКОВИЋ: БЕОГРАД ЈЕ СРЦЕ БАЛКАНА

5

Београд је срце Балкана  назив је програма у годишњем каталогу највећег Бугарског туроператора “ Бохемија“ представљеном на сајму туризма у Софији, пред око 150 бугарских туристичких агенција и представика медија.

Слободан Унковић,  заменик директора ТОБ тим поводом је  организовао састанак са представницима градова присутних на овом сајму: Ниш, Нови Сад, Требиње, Бања Лука, Лесковац, Лозница, Пожаревац и представницима бањских центара из Србије, са власником и директором највећег туроператора из Бугарске Бајко Бајковим. Тема састанка је била “Заступљеност туристичког производа Балканских градова и њихово уобличавање у јединствену понуду за трећа тржишта.” Учешће на овом састанку узели су и директор Националне агенције за промоцију туризма Северне Македоније Љупчо Јаневски и директор “ХОРЕРС-а” Георги Генов.

Јединствен став учесника састанка је да убрзан раст и развој туризма у градовима и земљама Балкана упућује  на потребу ближег повезивања носиоца развоја туризма и туристичког производа као и интегрисање потенцијала и средстава намењених промотивним активностима на далеким тржиштима.

На састанку је учествовао и Амбасадор Србије у Републици Бугарској Жељко Јовић и Градоначелник Лесковца Горан Цветановић који су том приликом високо оценили  наступ туристичке привреде Београда и Србије на овом сајму.

Туристичка организација Србије је организатор наступа туристичке привреде Србије на међународном Сајму туризма у Софији уз учешће бројних туристичких организација и представника туристичке привреде Србије.

Извор: ТОБ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>