НИКОДИЈЕВИЋ: ВАЖНО ЈЕ ЈАЧАТИ НЕЗАВИСНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ

2

Пред председником Скупштине Града Београда Николом Никодијевићем су у здању Старог двора заклетву положили Јелена Стоилковић и Александар Јовановић – пре ступања на дужност заменика oмбудсмана Града Београда.

Никодијевић је истакао да се свечаност полагања заклетве први пут одржава у Старом двору, подсетивши на то да институција градског омбудсмана успешно функционише већ 14 година.

– У демократским земљама јако је важно јачати независне институције. Институција градског омбудсмана ће у овом случају штитити права грађана Београда и бити у служби контроле свих нас који радимо у Граду Београду и Градској управи – указао је председник Скупштине града.

Он је подсетио на то да се од пре неколико година увела пракса да сва документа – општа акта која се тичу грађана престонице – прво иду на сагласност код градског омбудсмана, па тек онда на усвајање у Скупштину града.

– На тај начин имамо претходну, али и накнадну проверу свих аката које усваја Скупштина Града Београда. С том праксом ћемо наставити и у будућности – закључио је Никодијевић и захвалио градском омбудсману Миљку Ваљаревићу на доброј сарадњи.

Свечаности полагања заклетве присуствовали су омбудсман Града Београда Миљко Ваљаравећ и градска секретарка за скупштинске послове и прописе, као и овлашћено лице за поступање по захтевима за приступ информацијама од јавног значаја Наташа Ђукић.

За заменике градског омбудсмана Јелена Стоилковић и Александар Јовановић изабрани су на 19. седници Скупштине Града Београда, одржаној 27. децембра 2019. године.

Видео прилог с догађаја може се преузети с веб-адресе: infobiro.tv

Извор: Беоинфо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>