ИВИЦА ДАЧИЋ: САОСЕЋАЊЕ И СОЛИДАРНОСТ СА ИРАНСКИМ НАРОДОМ У ТЕШКИМ ТРЕНУЦИМА УСЛЕД ЕПИДЕМИЈЕ КОРОНА ВИРУСА

FoNet-DAÈIÆ-NOVINARI

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је телефоном са министром иностраних послова Исламске Републике Иран Мохамедом Џавадом Зарифом коме је изразио саучешће поводом жртава изазваних епидемијом корона вируса у Исламској Републици Иран, а пријатељском иранском народу пренео изразе дубоког саосећања и солидарности.

Изразио је наду да ће Исламска Република Иран успешно пребродити овај тежак период и да ће мере које Иран предузима у најскорије време дати резултате. Информисао је министра Зарифа о мерама које је Влада Србије донела ради спречавања појаве, ширења и сузбијања заразне болести COVID-19, у складу са проценама и препорукама СЗО. Због тренутне ситуације и опасности од ширења ове болести, привремено је забрањен улазак у Србију и за држављане Исламске Републике Иран. Министар је истакао је да је реч о мери која је привременог карактера, која је донета у циљу не само заштите од уношења вируса корона у Републику Србију, већ и у контексту активности на спречавању даљег глобалног ширења овог вируса, уз искрену наду и жељу да околности буду такве да се ове мере у читавом свету што пре обуставе.

Министар Зариф је захвалио на солидарности Србије и изнео очекивање да ћемо дисциплинованим придржавањем свих препоручених мера и узајамном солидарношћу и разумевањем сви заједно, на глобалном нивоу, успети да превазиђемо једну од највећих здравствених криза и изазова савременог доба.

Извор: МСП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>