ГРУШКО ДАО ПОКЛОН ДАЧИЋУ , ОБИШАО ИЗЛОЖБУ ОДБРАНА

1

Заменик министара иностраних послова Руске Федерације Александар Грушко, који је боравио у посети Београду, поклонио је првом потпредседнику Владе и министару спољних послова Србије Ивици Дачићу пригодан симболичан поклон у знак захвалности и добру дугогодишњу сарадњу два министарства.

Како је саопштило српско Министарство спољних послова, на фотографијама које су освануле на Твитеру, може се видети да на сату који је Дачић добио као поклон од руског колеге на руском пише Министарство иностраних послова Руске Федерације.

Министар Дачић је поновио захвалност Русији на чврстом ставу, принципијеној позицији која брани територијални интегритет као принцип међународног права, самим тим и ставове Србије када реч о њеном територијалном интегритету и суверениту.

Грушко је данас обишао, у пратњи државног секретара Минситарства одбране Александра Живковића и руског амбасадора у Београду Александра Боцан-Харченка, изложбу „Одбрана 78“, коју су у Музеју града Београда приредили Министарство одбране и Војска Србије поводом обележавања 20. годишњице одбране земље од НАТО агресије.

После обиласка изложбе, заменик шефа руске дипломатије рекао је да сматра да сваки искрен човек треба да посети ову изложбу.

„Изложба је истовремено сведочанство изванредне храбрости, непобедивог духа, снаге српског народа и страшна поука за цело човечанство. Поука, из које треба да се направи само један закључак: ово не сме да се понови. Вечно сећање на све који су дали своје животе за слободу Југославије, за своју мирну земљу. Нико није заборављен, ништа није заборављено. Велико хвала на томе што сам имао прилику да видим ову изложбу и хвала на томе што се овако чува сећање на те страшне дане – истакао је Грушко.

Како се подсећа у саопштењу Министарства одбране, изложба „Одбрана 78“ аутора Душана Јововића, пројекат је који је иницирало Министарство одбране и Војска Србије, мултимедијална је и интерактивна изложба и први пут приказује видео и штампане материјале који до сада јавности нису били приказани.

Изложбена поставка на јединствен начин приказује херојску одбрану земље током 78 дана НАТО агресије, која је почела нападом на СР Југославију 24. марта 1999. године, без одобрења Савета безбедности Уједињених нација, и посвећена је страдалим припадницима војске, полиције и цивилима, међу којима је, нажалост, било и много деце.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>