ГОСТОВАЊЕ ИВИЦЕ ДАЧИЋА У ЈУТАРЊЕМ ПРОГРАМУ ТВ ХЕПИ: ЗАТВОРИЛИ СМО СЛУЧАЈ ПОСТА ЗАХАРОВЕ, НИЈЕ ОСТАЛА СУМЊА У ОДНОСЕ СА РУСИЈОМ

1

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић гостујући на HAPPY TV изјавио је да је значајно да су наше Министарство спољних послова и шеф руске дипломатије Сергеј Лавров уложили напоре да се “затвори” случај поста портпаролке Министарства спољних послова Русије Марије Захарове како не би остала сумња у доносе Србије и Русије.

Он је гостујући у Јутарњем програму рекао да су две државе стратешки партнери и настављамо ту сарадњу, “као што је рекао и председник Александар Вучић и да ово неће остави траг на наше добре односе”, напомињући да се Лавров лично у ово укључио.

Према његовим речима, то је био непромишљен потез Захарове који је дигао непотребно тензије. Он је рекао да портпаролка “има неку своју слободу у јавним наступима”, која се “доста толерише у Москви”, додајући да се Захарова сваки дан оглашава.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић изјавио је да не треба да чуди да је амерички председник Доналд Трамп унео у споразум, направљен у Вашингтону, блискоисточне теме, због његове спољне али и унутрашње политике, с обзиром на јеврејску заједницу у Америци и све друге који подржавају његову политику подршке Израелу.

“Трампу је стратешки циљ да буде што више земаља са амбасадом у Јерусалиму, а пре свега да тзв. Kосово, ако Израел призна тзв. Kосово, а најавили су да хоће, буде прва муслиманска земља која ће тамо отворити Амбасаду”, рекао је Дачић.

Он је нагласио да делегација Србије није дозволила да се било шта одрази на њене односе Србије са Русијом и Kином. Према његовим речима, Србија ће разговарати и са другим својим партнерима везано за друга питањима који могу да проистекну из овог споразума.

Извор и фото: МСП

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>