ГОСТОВАЊЕ ЂОРЂА МИЛИЋЕВИЋА У ДОБРО ЈУТРО СРБИЈО НА ТВ ХЕПИ: ПОЛОЖАЈ И ЗАСТУПЉЕНОСТ ЖЕНА У ПАРЛАМЕНТУ

7177171

Потпредседник СПС Ђорђе Милићевић је гостовао у емисији “Добро јутро Србијо“, тема је била “Положај и заступљеност жена у Парламенту“.

“Што се тиче предлога уважене колегинице Гордане Чомић задовољство нам је што  ћемо бити један од 5 парламената у Европи по броју представница лепшег пола. То је један озбиљан искорак у демократском смислу, и слажем се у потпуности са констатацијом о храбрости, јер ја признајем, жене су некада далеко храбрије од нас и виспреније и енергичније. То ће свакако допринети да имамо и бољу, снажнију, јачу и лепшу Србију“, рекао је МИлићевић.

Додао је и да је Социјалистичка партија Србије увек гледала да има способне, добре кадрове, било да су жене или мушкарци јер не дели сараднике по томе, већ по способностима.

“Ја имам то задовољство да сам први међу једнакима јер у нашем посланичком клубу има око 50 % жена.

Подсетићу вас да је Социјалистичка партија Србије прва политичка партија на политичкој сцени на пример предложила за градоначелницу Београда жену, била је то Слободанка Груден“, казао је Милићевић.

Цело гостовање можете видети на линку испод:

Извор: ТВ Хепи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>