ДАЧИЋ И ДИМИТРОВ: “ПРОНАЛАЗАК РЕШЕЊА ЗА АКТУЕЛНЕ ПРОБЛЕМЕ КОЈИ СУ НАСТАЛИ ЗБОГ ЗАШТИЋЕНИХ МЕРА У БОРБИ ПРОТИВ ВИРУСА COVID 19”

1

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић разговарао је телефоном са министром иностраних послова Северне Македoније Николом Димитровим о актуелној ситуацији која је изазвана вирисом Covid 19 и последицама пандемија по наше земље и читав регион.

Министри су информисали један другог о мерама које њихове државе предузимају у борби против вируса Covid 19, у складу са препорукама Светске здравствене организације, а у циљу заштите својих држављана.

Сложили су се да су неопходни заједнички напори како би се спречило даље ширење епидемије и са најмање последица превазишла криза коју она изазива.

Договорено је да се у најкраћем року пронађу решења за актуелне пробелеме отежаног транспорта робе и застоја у превозу људи, а који су настали због заштићених мера ограничења уласка особама које су боравиле у државама и областима са интензивном трансмисијом болести.
Министар Димитров се захвалио Србији на помоћи коју пружа у евакуацији њихових држављана из САД.

Извор: МСП

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>